10-10-2009: Nikhef Open Dag 2009

20 - 08 - 2009


In het teken van Oktober Kennismaand opent Nikhef op zaterdag 10 oktober zijn deuren voor alle wetenschapsliefhebbers, jonge onderzoekertjes, nieuwsgierige buurtbewoners en andere geïnteresseerden in deeltjesfysica en astrodeeltjesfysica.

Kom langs en praat met Nikhef-wetenschappers en technici die over de hele wereld meewerken aan het ontdekken en begrijpen van de kleinste bouwstenen van materie; van de Middellandse Zee tot de Argentijnse Pampa en van de ondergrondse deeltjesversneller op CERN (Genève) tot het Science Park in Amsterdam Oost.

Bezoek de Open Dag en kom met ons mee op een ‘Reis naar het onbekende’. Leer alles over mysterieuze deeltjes die vanuit een onbekende plek in de ruimte op de aarde terecht komen, de grootste deeltjesversneller ter wereld, de splinternieuwe computerruimte voor het Grid-cluster. Er valt van alles te doen; doe proefjes, ga naar een lezing, doe mee met de kinderpretlabs, test je kennis bij de Science Quiz en krijg antwoord op al je vragen van onze wetenschappers.

Nikhef en de andere instituten van het Science Park Amsterdam heten u welkom op 10 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Programma Open Dag 2009

Let op: gewijzigde verkeerssituatie bij de spoortunnel bij de Kruislaan.