Kom je technische stage lopen op CERN!

1 maart 2018

Van wie wil je horen dat een technische stage op CERN fantastisch is? Van je leeftijdsgenoten die daar nu werken, natuurlijk!

Daarom vlogen we afgelopen januari naar CERN om de ervaringen van vier Nederlandse stagiaires te filmen. In de films vertellen ze onder andere hoe ze op het idee kwamen om te solliciteren voor een technische stage op CERN, aan wat voor projecten ze werken, en hoe ze het verblijf in Zwitserland ervaren.

Veel mensen denken dat je natuurkundige moet zijn om op CERN stage te lopen of te werken. Dit misverstand willen we uit de wereld helpen. Feit is namelijk dat er meer technici op CERN nodig zijn dan natuurkundigen. Zij zijn nodig om de visionaire ideeën van natuurkundigen waarheid te kunnen maken.

Het vinden van de beste technici ter wereld start vaak met het aannemen van leergierige en enthousiaste technische studenten. Jij kunt één van die studenten zijn, of je nu van de MBO, HBO of TU komt.

Wil je meer weten over technische stages op CERN, ga dan naar deze pagina.

Hieronder vind je de eerste twee testimonials, van Lars Haarsma, die meedoet aan een TTE (Technician Training Experience) programma en die van Romy Welschen, die technical student is bij Engineering.

 

En ten slotte hieronder een exclusieve blik achter de schermen van het filmen van de testimonials.