09-10-2010: Open Dag Nikhef 2010

23 - 08 - 2010


In het teken van Oktober Kennismaand opent Nikhef op zaterdag 9 oktober 2010 zijn deuren voor alle wetenschapsliefhebbers, jonge onderzoekertjes, nieuwsgierige buurtbewoners en andere geïnteresseerden in deeltjesfysica en astrodeeltjesfysica. Ook de andere wetenschappelijke instituten op het Science Park Amsterdam (bijvoorbeeld UvA, SARA, CWI en Amolf) doen mee aan de open dag.

Maak kennis met de kleinste bouwstenen van materie.

Ontdek uit welke deeltjes alles om ons heen is opgebouwd. Leer alles over de LHC-deeltjesversneller op CERN, neem kosmische straling uit de ruimte waar, bekijk onze cleanrooms en computerruimtes, volg een demonstratie of minilezing, en doe zelf proefjes. Kinderen kunnen mee op speurtocht door de deeltjesdierentuin en knutselen in de kinderpretlabs. Onze wetenschappers staan voor jullie klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dus kom langs en beleef een dag vol variatie!

Nikhef en de andere instituten van het Science Park Amsterdam heten u welkom op 9 oktober 2010 van 12.00 uur tot 17.00 uur, en laten u graag kennismaken met het thema van de Open Dag 2010 "Ontdek variatie in de wetenschap"

Het programma van de Open Dag 2010 kunt u hier bekijken.

Let op: gewijzigde verkeerssituatie bij de spoortunnel bij de Kruislaan.