PhD defense Robbert Rietkerk @ UvA

19 - 10 - 2016 om 12:00 tot 19 - 10 - 2016 om 14:00


“Unitariteit methoden en on-shell deeltjes in verstrooiingsamplitudes”

Robbert Rietkerk, promovendus aan het Nikhef, verdedigt zijn proefschrift woensdag 19 oktober 2016 aan de Universiteit van Amsterdam.

Het standaardmodel van de deeltjesfysica beschrijft alle bekende elementaire deeltjes en hun interacties. Belangrijke tests van deze theorie worden uitgevoerd met experimenten waarbij deeltjes met hoge energie op elkaar botsen, zoals bijvoorbeeld op het CERN in Genève. De verstrooiingsprocessen die daar plaatsvinden worden indrukwekkend goed beschreven door het standaardmodel. Toch bestaat de mogelijkheid dat kleine verschillen gevonden worden tussen theorie en experiment. Het onderzoeken van deze optie, wat grote precisie van theoretische voorspellingen vereist, kan leiden tot een beter begrip van de wereld van de elementaire deeltjes.

Dit proefschrift gaat over het nauwkeuriger maken van theoretische voorspellingen. Daar komen zeer ingewikkelde berekeningen bij kijken. Om daar een handje bij te helpen, introduceert dit proefschrift een aantal nieuwe methoden voor het rekenen aan verstrooiingsprocessen.

“Unitarity Methods and On-shell Particles in Scattering Amplitudes” (pdf)

De promotie vindt plaats op woensdag 19 oktober, om 12.00 in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 229 – 231, Amsterdam.

Promotor: prof. dr. E.L.M.P. Laenen
Copromotor: dr. K.J. Larsen

contact: Robbert Rietkerk