KNAW-avond van de Nobelprijzen met Frank Linde

06 - 10 - 2017 om 19:00 tot 06 - 10 - 2017 om 21:00


In de eerste week van oktober maakte de Zweedse academie van wetenschappen de Nobelprijswinnaars van dit jaar bekend. Vooraanstaande Nederlandse wetenschappers uit de vakgebieden van de laureaten vertellen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam over het werk van de nieuwe Nobelprijswinnaars in de geneeskunde, natuurkunde, scheikunde en literatuur. Wie zijn nu precies die winnaars van dit jaar en waarom is hun werk zo baanbrekend?

Met onder meer

Margot Dijkgraaf, auteur, literair journalist, NRC – Over de winnaar(s) van de Nobelprijs voor Literatuur 2017

Bert Weckhuysen, hoogleraar anorganische chemie en katalyse, Universiteit Utrecht – Over de winnaar(s) van de Nobelprijs voor Scheikunde 2017

Carl Figdor, hoogleraar tumorimmunologie, Radboud Universiteit – Over de winnaars van de Nobelprijs voor de Geneeskunde: Jeffrey Hall, Michael Rosbash en Michael Young voor hun onderzoek naar de biologische klok.

Frank Linde, hoogleraar Institute of Physics, UvA, en voorzitter Astroparticle Physics European Consortium (APPEC) – Over de winnaars van de Nobelprijs voor de Natuurkunde: Rainer Weiss, Barry C. Barish en Kip S. Thorne voor hun onderzoek naar zwaartekrachtgolven.

Meer informatie en aanmelden

Bron: KNAW