Nicolo de Groot en Frank Filthaut ontvangen Radboud Science Award 2013

30 september 2013


Afgelopen donderdag ontvingen Nikhef-onderzoekers prof. Nicolo de Groot en dr. Frank Filthaut een Radboud Science Award 2013. De award wordt uitgereikt aan de beste onderzoeksprojecten van de Radboud Universiteit in het afgelopen jaar.

Nicolo de Groot en Frank Filthaut ontvingen de award omdat ze "Met hun experimenten een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontdekking van het Higgsdeeltje in 2012. In hun project op school laten ze kinderen ontdekken hoe het komt dat de allerkleinste deeltjes zwaar zijn en massa hebben. Het zou veel mooier zijn als alle deeltjes geen massa zouden hebben en net als lichtdeeltjes zouden bewegen. Waarom dit niet het geval is, gaan de scholieren ontdekken."

De winnaars bewerken hun onderzoek namelijk tot leer- en lesmateriaal voor basisscholieren. Ze worden daarbij geassisteerd door jonge onderzoekers uit hun eigen groep, pabo-studenten, basischoolleerkrachten en mensen van het Wetenschapsknooppunt.

Tijdens de Winterschool op 29 januari 2014 geven de winnaars verschillende lezingen over hun onderzoek. In workshops worden de lesmaterialen gedemonstreerd.

Bron: Radboud Universiteit Nijmegen