TTM Simson
Foto's en video's 1977

40 jarig jubileum T.T.M. Simson - 10 en 11 September 1977
TTM Simson met de Rote Funken
Foto’s
Het gaat hier om een festivalweekeinde omtrent het 40 jarig jubileum van Simson, samen met een uitwisseling met het Duitse Ostervesede. Het officiële gedeelte werd toen gehouden in de grote zaal van de Lindeboomschool met aansluitend een feestavond daar. Het festival werd gehouden op het voormalig KZ (korfbalvereniging) veld in Koog aan de Zaan.
Oefenavond drumband in de Pinkschool - Koog a/d Zaan 1977
Foto’s
De drumband oefenden in het handwerklokaal in de Pinkschool in Koog aan de Zaan. Zij hadden nog geen eigen clubgebouw. De leiding was toen in handen van Henk van Rijn (zijn vrouw, Coba van Rijn gaf toen ook les aan de majorette).
Consumpties werden toen nog iedere keer zelf meegenomen door het bestuur als er geoefend werd. Gesleep met kratjes frisdrank. Dus geen lekker bakkie koffie of thee. Consumpties werden alleen genoten in de pauze en als het oefenen was afgelopen ging iedereen gelijk naar huis. De kratjes werden toen iedere week heen en weer gesleept. Nazitten en ff een lekker tappie bier was er niet bij. Dat alles kwam pas veel later.

Majorettes oefenen in de Duinjagerschool - Zaandam 1977
Foto’s
Deze foto’s zijn ergens in 1977 gemaakt op een oefenavond van de majorette. Dit gebeurde in de Duinjagerschool in Zaandam. Deze bevond zich op het Kalf nabij het slachthuis. Toen hadden zij, net als de drumband, nog geen eigen clubgebouw. Vanuit de Koog was dit te bereiken via de Noorderbrug, welke gesitueerd was tussen oude AH winkel en het restaurant, waar nu een parkeerruimte is aan de Raadhuisstraat. Via de Noorderbrug kwam men dan uit in de Boerejonkerstraat. Dit was tot en met 1975 mogelijk, in dat jaar is de Noorderbrug gesloopt en moest men via de Willem Alexanderbrug naar de Duinjagerschool. Om een idee te krijgen wat de Noorderbrug was, zijn daar enkele foto’s van bijgevoegd.