Ga naar Slenaken; wandel  van daar via paden en wegen door bossen en over heuvels naar Teuven(B), d.w.z. neem
niet de kortste weg; arriveer rond lunchtijd en bezoek herberg 'Moeder de Gans' (La mere l'oie); bestel gebakken
bloedworst met gebakken appeltjes en neem daarbij twee grote glazen Grimbergen blond; wandel terug naar Slenaken
via de kortste weg. (Geschreven rond 2000)

Ga naar Budapest; klim van Hotel Gellert naar de Citadel, neem water mee; ga naar beneden en wandel naar
het kasteel van Buda (neem de 'treintjeslift' de heuvel op); wandel naar beneden, steek de Donau over, wandel langs
parlementsgebouw, akademiegebouw en neem plaats op een terras aan de Donau; neem een Cesar salad
en daarbij twee grote glazen van het lokale bier; wandel heel rustig terug.(Geschreven rond 2000)

Januari 2012 - Ga naar Amsterdam. Restaurant Ciel Bleu (23e verdieping Okura hotel). Bestel een van de menu's
en geniet van een fantastische maaltijd. Maar vooral: bestel er een wijnarrangement bij. De wijn is OK, maar de
toelichting van de sommelier (met een prachtig accent uit Belgisch Limburg) is onbetaalbaar. ('U proeft de zilte
smaak van de nabije oceaan').

Maart 2012 - Ga naar Maaseik. Wandel door het verrassend mooie plaatsje. Waan U, bij sommige gevels,
in de vroege Renaissance.
Zoek een tafeltje in De Beurs aan de Markt. Geniet van de sfeer en een groot glas Leffe blond van de tap.

Maart 2012 - Ga naar Maasbracht. Restaurant Da Vinci. Geniet van een glas champagne en
zie hoe de zon achter de Maas verdwijnt. Geniet vervolgens van een fantastisch menu
en drink de wijn die erbij aanbevolen wordt en die met gulle hand geschonken wordt.
Ook hier wordt U geacht de zilte smaak van de nabije zee te proeven in de witte wijn uit Noord-West Spanje!
Laat U verrassen door de
dessertwijn van de Oostenrijks-Hongaarse grens. De maaltijd is complex en gevarieerd en
weergaloos. Kreeft, tarbot, kalfsvlees (zwezerik, medaillon, wang) en meer...