Over het CERN BIC @ Nikhef

Het CERN Business Incubation Centre (BIC) @ Nikhef is een samenwerking tussen Nikhef (het Nationaal instituut voor subatomaire fysica  in Amsterdam en CERN (European Organisation for Nuclear Research) in Genève.

Het BIC richt zich op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten uit technologie die oorspronkelijk is ontwikkeld ten behoeve van de (astro)deeltjesfysica. Het BIC biedt toegang tot technologieën, expertise en IP (intellectual property) van CERN en Nikhef. Samen met onze [partners] bieden we een omgeving, waarin bedrijven kunnen groeien van technisch concept naar marktrealisatie, van startup naar bloeiend bedrijf.

Onze partners zijn:

* P2IP b.v.: de holdingmaatschappij van NWO (voorheen FOM), van waaruit deelnemingen in startups met onze technologie kan plaatsvinden.

* Amsterdam Venture Lab: de incubator voor kennisinstellingen in Amsterdam: het ondersteunt wetenschappers, studenten, faculteiten en specialisten in het bouwen van een succesvolle onderneming in iedere fase van de startup.

* Innovation Exchange Amsterdam: de gecombineerde Technology Transfer activiteiten van de beide Amsterdamse universiteiten UvA en VU en de Amsterdamse universitaire medische centra AMC en VUmc.  IXA biedt advies en diensten op het gebied van valorisatie, business development, IP en contractzaken, subsidies, netwerkevents, trainingen, en beschikt over een netwerk van valorisatiepartners.

Lees meer over de CERN Business Incubation Centres op de website van CERN