Onze mensen: Jordy Butter

‘Overleg veel’

Naam? Jordy Butter

Geboren? 1994

Functie? Tweedejaars PhDstudent bij LHCb

Wat onderzoek je? Ik kijk in de LHCb-data hoe vaak twee hadronische vervallen voorkomen. De ene is het verval van een B-meson naar een Ds-meson en een pion. De ander is het verval van een Lambda b-deeltje naar een Ds-meson en een proton. Dat de LHC stilligt, is geen probleem,
omdat LHCb meerdere jaren data heeft verzameld. De data waarmee ik nu werk, zijn betrouwbaar en er zijn ook goede simulaties.

Lig je weleens wakker? Nou, eigenlijk niet. Ja, ik denk wel eens voor het slapen aan kleine dingen in de analyse die misschien anders
moeten. Maar dat laat ik vrij gemakkelijk los tot de volgende dag.

Favoriete onderdeel? Dat ik met veel verschillende nationaliteiten aan een groot experiment werk en toch mijn eigen onderdeeltje
heb.

Beste advies? Overleg veel. Ik heb het niet van iemand in het bijzonder gekregen, maar ik merk gewoon dat het werkt. We hebben bijvoorbeeld elke week een overleg via Skype. Dat zorgt ervoor dat je niet een maand lang een dood spoor bewandelt.

Leuk feit? Met oud-collega’s van een bijbaan bij de Praxis huren we geregeld een ijshal af in Hoorn. Dan gaan we lekker ijshockeyen.