Physicaprijs 2013 voor Nikhef-fysici Frank Linde en Stan Bentvelsen

15 april 2013

Frank Linde en Stan Bentvelsen (voormalig programmaleiders van de Nikhef ATLAS-groep) ontvangen aanstaande vrijdag tijdens FYSICA de Physicaprijs 2013 voor hun bijdragen aan de ontdekking van het Higgs-deeltje met de Atlasdetector. 

Frank Linde: "Ik vond de Higgs ontdekking van 4 juli vorig jaar (werk-technisch gezien) al het meest emotionele moment uit mijn carriere. Extra leuk als daar dan ook nog eens een prijs aan verbonden wordt. Ook ontzettend mooi voor Nikhef, temeer omdat vanwege het collaboratieve karakter van veel van ons onderzoek prijzen en premies vaak onze neus voorbij gaan."

Stan Bentvelsen: "Fantastisch dat deze prijs is toegekend aan de experimentele deeltjesfysica. Ik beschouw het als een erkenning voor de jarenlange werkzaamheden van de Nikhef-Atlas groep – die hiermee als geheel de waardering krijgt voor deze ontdekking."

>> Lees het persbericht over de toekenning van de prijs

Over de Physicaprijs
De Physicaprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een eminente, in Nederland werkzame, fysicus. De prijs wordt na consultatie van diverse vertegenwoordigers van de natuurkundegemeenschap in Nederland door de voorzitters van de NNV en de Stichting Physica toegekend.

Lezing ‘De jacht op de Higgs’
Frank Linde en Stan Bentvelsen geven in het avondprogramma van FYSICA 2013 de bijbehorende Physicalezing genaamd ‘De jacht op de Higgs’.

>> Meer informatie over FYSICA 2013