Open Dag dit jaar extra goed bezocht

7 oktober 2013

Afgelopen zaterdag opende Nikhef weer zijn deuren voor publiek. Zeker duizend mensen kwamen een bezoekje brengen aan onze jaarlijkse Open Dag. De sfeer zat er weer goed in dit jaar, zowel bij het publiek als bij de Nikhef-onderzoekers en -medewerkers die weer met veel plezier mini-lezingen, workshops, rondleidingen en demonstraties verzorgden.

Niet alleen volwassenen, maar ook de kinderen vermaakten zich goed; bij de pretlabs, MechanoLAB en de Snoepgroeimachine was het een drukte van belang. Ook de deeltjesspeurtocht was weer enorm populair. "Wat was het weer leuk om bij jullie langs te komen," zei een bezoeker aan het einde van de dag. 

"De giga goed bezochte Nikhef Open Dag laat in ieder geval zien dat het grote publiek nog steeds zeer geïnteresseerd is in fundamenteel onderzoek! En nu hard hopen dat morgen de Nobelprijs daar valt waar hij vorig jaar al had moeten vallen: op de Higgs." – Frank Linde, directeur Nikhef

De Open Dag was dus weer een groot succes. Bedankt voor iedereen die is geweest en tot volgend jaar.

Mini-lezingen
Elk jaar geven een aantal onderzoekers tijdens de Open Dag een mini-lezing over een actueel thema. De presentaties van de mini-lezingen van dit jaar zijn hieronder terug te lezen:

  • Protontherapie in Nederland? door Els Koffeman
  • Creativiteit in de kosmos, onze ultieme schatkamer door Piet Mulders
  • De Deeltjesdierentuin door Frank Linde
  • Rimpelingen in de ruimtetijd: de zoektocht naar zwaartekrachtsgolven door Chris Van Den Broeck