Live verbinding met TEDxAmsterdam op bètafaculteit UvA

6 november 2013


Op 6 november 2013 vindt
de vijfde editie van TEDxAmsterdam in het Koninklijk Concertgebouw plaats. TEDxAmsterdam is die dag live en voor iedereen gratis te volgen op een groot scherm bij de bètafaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Het thema dit jaar is ‘Connected Consequences’. 

Sprekers zijn onder meer Etienne Abelin over de ‘Music Animation Machine’, fotograaf Jimmy Nelson, Bas van Abel van Fairphone, econome Heleen Mees en wetenschapper Hans Clevers. Helias Andriessen, masterstudent aan de chemie-afdeling van de Universiteit van Amsterdam en winnaar van de Amsterdam Sustainable Award 2013 heeft van de in totaal 200 inzendingen uit heel Nederland, een plek in de top tien van de TEDxAmsterdam Award veroverd. Ook Benno Naaijkens van VUmc en Eric Reits van het AMC behoren tot de finalisten van de Award. Amsterdam Science Park, waar Nikhef is gevestigd, is academisch partner van de TEDxAmsterdam Award.

TED is een non-profit organisatie die sinds 1984 mensen uit verschillende werelden samenbrengt met als motto ‘Ideas Worth Spreading’. Sinds 2009 is er ook een Amsterdamse editie. Amsterdam Science Park is de Academische Partner van de TEDxAmsterdam Award 2013. Deze jaarlijkse wedstrijd heeft als doel om inspirerende ideeën met een positieve invloed op de levens van mensen een podium te geven.