Expositie Holland@CERN een groot succes

10 december 2010

Nikhef nieuwsbericht

Amsterdam, 30 november 2010. Van 8 tot 11 november werd op het terrein van CERN bij Genève Holland@CERN gehouden. Deze expositie van Nederlandse hightechbedrijven heeft veel bezoekers getrokken en uitsluitend positieve reacties ontvangen. Holland@CERN heeft volop zijn doel bereikt: het contact tussen het onderzoek en de industrie te stimuleren.

27 Nederlandse hightechbedrijven waren meegegaan met deze handelsmissie. De beursexpositie werd geopend door de Permanente Vertegenwoordiger van Nederland bij de VN, Boudewijn van Eenenaam. Daarna konden de talrijke bezoekers zich uitgebreid laten informeren over de hightech-kennis en -ervaring van de Nederlandse bedrijven op de fraaie oranje stands van het tot een echte beurs omgetoverde CERN-hoofdgebouw. Verder trokken de vele interessante plenaire presentaties van enkele bedrijven en van de instituten CERN en ESRF volle zalen. Ook de “All Dutch Night” was druk bezocht. Bijna de helft van de Nederlanders werkzaam op CERN, alsmede een vertegenwoordiging van de Nederlandse Ambassade in Bern, maakten hun opwachting op deze speciale Nederlandse avond, die verder  ruimte bood voor de bedrijven om contacten te leggen met technici en wetenschappers van CERN. Ook buitenlandse bedrijven waren uitgenodigd om Holland@CERN te bezoeken.

Veel deelnemers en bezoekers drongen aan om dit succes van Holland@CERN in de nabije toekomst te herhalen.

De organisatie van Holland@CERN werd verzorgd door het Nikhef in samenwerking met het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen, Stichting FOM en Dutch Scientific. Holland@CERN werd gesponsord uit het budget voor het programma van Collectieve Promotionele Activiteiten (CPA) van het Ministerie van Economische zaken.

Foto’s van Holland@CERN zijn te zien op http://cdsweb.cern.ch/record/1305872

Meer informatie:

CERN Industrial Liaison Officer, Ir. Robert Klöpping, Nikhef, 020 592 2091, email

Afdeling Wetenschapsvoorlichting Nikhef, Vanessa Mexner, 020 592 5075, email