29-09-2010: Van de Sanden nieuwe directeur Rijnhuizen

29 september 2010

Per 1 januari 2011 is prof.dr.ir. Richard van de Sanden door de Stichting FOM benoemd tot directeur van het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen.

Richard van de Sanden (46) is FOM-werkgroepleider en hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft zijn sporen verdiend op het gebied van de plasmafysica en -chemie. De komende jaren wordt Rijnhuizen naar de campus van de Technische Universiteit Eindhoven verhuisd en omgevormd tot een nationaal FOM-instituut voor funderend energieonderzoek. Naast de vestiging van het nationaal FOM-instituut voor funderend energieonderzoek op de campus van de TU Eindhoven, zal FOM een aantal focusgroepen op energiegebied oprichten die bij andere universiteiten worden gehuisvest en nauw bij het FOM-instituut betrokken worden. Van de Sanden zal leiding geven aan de ontwikkeling van de nieuwe onderzoeksagenda en daarmee invulling geven aan de nationale rol van het nieuwe instituut. Ook zal hij de verhuizing naar Eindhoven in goede banen leiden. Hij volgt bij Rijnhuizen prof.dr. Aart Kleyn op, die deze zomer een positie aan de Universiteit van Amsterdam aanvaardde.

Richard van de Sanden past uitstekend in het profiel van de nieuwe directeur. Hij is een excellente wetenschapper en een gewaardeerd collega met oog voor ontwikkelingen binnen én buiten het veld. Zowel het onderzoeksveld als FOM en het FOM-instituut Rijnhuizen zullen profiteren van zijn bindend leiderschap.