19-11-2009: Jan Visschers wint de eerste prijs in STW entrepreneurship workshop

19 november 2009

Persbericht SPACE, Bureau Kennistransfer en CASE

De Technologiestichting STW Workshop over Entrepreneurship heeft plaatsgevonden op 18 en 19 november in het UvA’s nieuwe FNWI gebouw op het Science Park Amsterdam. De workshop maakte deel uit van de Global Entrepreneurship Week 2009 in Nederland. Dit jaar werd het gehost door SPACE (Science Park Amsterdam Center for Entrepreneurship), Bureau Kennistransfer en CASE.

Tijdens de workshop werden onderzoekers uit heel Nederland met een business idee geïntroduceerd met het entrepreneurial proces. Deze kennis leerden ze toe te passen op hun idee, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Jan Visschers van NIKHEF (www.nikhef.nl), co-ontwikkelde een nieuwe Hybrid Pixel Detector welke onder andere gebruikt kan worden voor X-ray foto`s. Hij demonstreerde een werkend prototype als onderdeel van zijn presentatie en legde het potentieel van zijn innovatieve technologie duidelijk uit. Hij won daarmee de eerste prijs. Tijdens de workshop is Jan Visschers gecoached door Willem Dorresteijn van SPACE.

Technologiestichting STW en de deelnemers hebben deze workshop als een groot succes ervaren, deels door de locatie en faciliteiten van het nieuwe FNWI-gebouw.