PhD defense Barbara Storaci @ VU

19 september 2012

Promotiebericht
Nikhef, 06-09-2012

First measurement of the fragmentation fraction ratio fs/fd with tree level hadronic decays at 7 TeV pp collisions 

Barbara Storaci, promovenda aan het Nikhef, verdedigt haar proefschrift woensdag 19 september 2012 aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Barbara Storaci presenteert in haar proefschrift onderzoek bij het LHCb experiment aan de Large Hadron Collider. In dit experiment worden zware deeltjes gevormd, b-quarks, die vervallen naar de lichtere d- en s-quarks. Storaci heeft met een nieuwe methode een meting uitgevoerd van een parameter in het standaardmodel: de fragmentatieverhouding fs/fd. Het standaardmodel is ons beste begrip over elementaire deeltjesfysica. De verhouding vertelt ons hoe vaak een b-quark met een s-quark of d-quark gepaard wordt. Deze informatie werd gebruikt om het standaardmodel te testen in het verval waarin een b- en s-quark (Bs deeltje) annihileren om een muonpaar te vormen, om zo het aantal modellen voor nieuwe fysica te beperken. Storaci heeft ook onderzocht wat de kans is voor het Bs deeltje om te vervallen naar een Ds-deeltje (c- en s-quark) en een Kaon (s en d-quark). Dit verval relateert aan een andere belangrijke parameter in het standaard model, de hoek gamma. Tot nog toe is deze hoek niet goed bekend. In haar onderzoek heeft Storaci de fout op de vervalskans gehalveerd en dit leidt tot een verbetering in de fout in gamma. Een achtergrondproces van dit verval, maar zelf ook interessant, is het verval waarin het Kaon is vervangen door een Pion. Storaci heeft ‘s werelds beste meting aan de vervalskans van dit kanaal gedaan, het is nu het best bekende verval van het Bs deeltje. 

Barbara Storaci:
First measurement of the fragmentation fraction ratio fs/fd with tree level hadronic decays at 7 TeV pp collisions (pdf)

De promotie vindt plaats op woensdag 19 september, om 13.45 in de aula van de universiteit, De Boelelaan 1105

Promotor: prof. dr. M.H.M.Merk
Co-Promoter: dr. N. Tuning

Contact: Barbara Storaci