Gerhard Raven benoemd tot hoogleraar Experimentele Hoge Energiefysika

7 september 2011

Per 1 September is Nikhef-onderzoeker Dr. Gerhard Raven benoemd tot hoogleraar Experimentele Hoge Energiefysika bij de afdeling Natuurkunde en de Faculteit Exacte Wetenschappen aan de Vrije Universiteit. Gerhard Raven is nauw betrokken bij het onderzoek op CERN in de LHCb-onderzoeksgroep.

Raven studeerde natuurkunde aan de Universiteit Utrecht, tijdens welke studie hij als oio onderzoek deed bij Nikhef. Hij promoveerde in 1995. Bij UC San Diego deed hij eerst als postdoc onderzoek bij het L3-experiment op CERN en vervolgens als projectonderzoeker bij het BaBar-experiment op SLAC. In 2002 werd hij universitair docent aan de Vrije Universiteit en 6 jaar later werd hij bij dezelfde universiteit benoemd als universitair hoofddocent.   

Raven’s onderzoek richt zich op b-fysica; de schending van CP-symmetrie en andere zeldzame processen in het verval van B-mesonen. Een van de belangrijkste vragen die hij en zijn collega-onderzoekers proberen te beantwoorden is waarom er veel meer materie dan anti-materie is in het universum.