07-02-2010: Zzondagen op villa Ockenburgh

29 - 01 - 2010


Zzondag is een tweemaandelijks programma voor ongekend onderzoek. Een verassende zondagmiddag met kunstenaars, wetenschappers, musici en een nieuwsgierig publiek.

In de serie Zzondagen op Villa Ockenburgh te Den Haag:

Zondag 7 febuari 2010 biedt Locatie Z van 15:00 tot 21:00 ruimte aan experiment en debat. Kunstenaars en wetenschappers laten van zich horen en zien, gaan in (al dan niet verbaal) gesprek, met als leidende draad het thema: Deeltjes.

Een Tesla-spoel en Schlieren-optiek van fysicus Martin Fransen, een ruimtelijke installatie van Thijs E. Fokkens, muzikale magnetische velden van Neon&Landa, fotografische beelden van Johan Nieuwenhuize en vocaal ensemble La Brèche de Roland verbeelden ons verlangen de wereld tot het laatste deeltje te begrijpen en de schoonheid van ons onvermogen. Rob Bothof simuleert autonomie, Marijn te Kolsté krast op papier en in het hoofd van de kijker, Sieko Kloosterhuis richt in video z’n blik naar buiten en Superstring theoreticus Mark J. Jackson vertelt over de ‘Theorie van Alles’, ook wel theorie M (van mysterie of van matrix) genoemd. Als die theorie klaar is…. Is het plaatje dan compleet?

http://www.locatieZ.net