Young Scientist Award voor Barbara Trzeciak

5 juni 2018

Barbara Trzeciak heeft op Quark Matter 2018 de Young Scientist Award gewonnen in de categorie experimenteel onderzoek. Haar lezing werd als beste gekozen uit 200 presentaties. Trzeciak kreeg naast de eeuwige roem een geldbedrag van 750 euro. Trzeciak werkt bij het Insituut voor Subatomaire Fysica (UU).

Quark Matter is een grote internationale conferentie, die in mei in Venetië is gehouden. De titel van Trzeciaks presentatie was ‘Measurements of heavy-flavour correlations and jets with ALICE at the LHC’.

“Ik voel me vereerd”, aldus Trzeciak. “Het onderzoek is het resultaat van meer dan twee jaar werk, dat bestond uit metingen en data-analyse binnen het ALICE-experiment.” Het onderzoek is uitgevoerd in de groep van André Mischke, de coördinatie was in handen van de ALICE Heavy-Flavourgroep. Trzeciak: “Ik dank deze onderzoeksgroepen voor de boeiende discussies en de ondersteuning.”

Trzeciak heeft een postdocpositie in de groep van Mischke. Hiervoor werkte zij als postdoc aan de Tsjechische Universiteit in Praag. Zij studeerde en promoveerde aan de Technische Universiteit in Warschau.

Bron: UU