Olga Igonkina-prijs voor masterstudent Eva Groenendijk

21 december 2023

De Olga Igonkina reisbeurs is dit jaar toegekend aan masterstudent aan de Universiteit van Amsterdam Eva Groenendijk. Zij ontvangt een bedrag van 2000 euro voor een reis en verblijf in Rome van twee maanden om daar te werken met onderzoekers van de Universiteit Sapienza Rome.

Dat is donderdag bekend gemaakt door juryvoorzitter Wouter Hulsbergen en uitgereikt tijdens het jaarlijkse kerstdiner van Nikhef. De prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan de Russisch-Nederlandse deeltjesfysicus Olga Igonkina van Nikhef, die in 2019 overleed in Amsterdam.

Eva Groenendijk.

Eva Groenendijk werkt als masterstudent aan een project over voorwaartse neutrinoproductie in de LHC-versneller onder supervisie van Juan Rojo. Ze studeerde natuurkunde aan de Universiteit Utrecht.

De Olga Igonkina-reisbeurs is bestemd voor getalenteerde natuurkundestudenten die hun mogelijkheden verder willen verkennen. De jury bestond uit  Nikhef-directeur Stan Bentvelsen, en onderzoekers Hella Snoek en Wouter Hulsbergen,

De jury bekroont de aanvraag van Groenendijk vanwege haar uitstekende prestaties als student en haar concrete en goed gemotiveerde reisvoorstel.