Nikhef-onderzoeker Wouter Hulsbergen bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam

1 juli 2024

Per 1 juli is Nikhef-onderzoeker Wouter Hulsbergen benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Flavour Physics at the LHC’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hulsbergen is een vooraanstaand onderzoeker in de deeltjesfysica, met een focus op het begrijpen van de eigenschappen en interacties van deeltjes die ontstaan in hoge-energie botsingen bij de Large Hadron Collider (LHC). Zijn belangrijke bijdragen in het vakgebied worden wereldwijd erkend en deze benoeming is een bewijs van zijn toewijding en prestaties.

Hulsbergen heeft eerder gewerkt aan de experimenten HERA-B, BaBar en ATLAS. Momenteel is hij via Nikhef betrokken bij het LHCb-experiment op CERN, waarbij hij zich richt op metingen van materie-antimaterieverschillen en zoektochten naar donkere materiekandidaten. Daarnaast is Hulsbergen actief betrokken bij onderwijs en outreach, geeft hij lezingen over deeltjesfysica en zit hij in het bestuur van de Olga Igonkina Foundation, die beurzen toekent aan veelbelovende studenten.

Deze bijzondere leerstoel is mogelijk gemaakt door de VU Amsterdam (Faculteit der Natuurwetenschappen, Departement Natuur- en Sterrenkunde) en Nikhef.

Bron: VU Amsterdam