Nikhef kiest LetterZ Design voor nieuwe expostrip

3 november 2022

Nikhef heeft ontwerpbureau LetterZ Design in Rijswijk gekozen voor het ontwikkelen van een in-house tentoonstelling over het onderzoeksinstituut in het gerenoveerde gebouw in Amsterdam. Het contract daartoe is deze week getekend.

De tentoonstelling over het onderzoek van Nikhef wordt een onderdeel van het nieuwe atrium dat in het gerenoveerde gebouw komt. Volgens de eerste ideeën gaat het om een strook thematische meubels over deeltjes en deeltjesonderzoek, van theorie tot de bouw van instrumenten en apparatuur.

LetterZ Design is gespecialiseerd in tentoonstellingsontwerp en -bouw voor publieke ruimtes. Het bureau realiseerde eerder ondermeer een expositie in de hal van de Tweede Kamer in Den Haag. Voor de Nikhef expostrip werkt het bureau samen met ontwerper Wiek Rozemond. De expostrip wordt ontwikkeld naar ideeën van de afdeling Communicatie van Nikhef.

De expostrip toont de kennis en kunde van Nikhef en zijn medewerkers ondermeer aan de hand van apparatuur en onderdelen van grote experimenten op subatomair gebied, bijvoorbeeld op CERN. De expositie richt zich op bezoekers en relaties van het instituut en zal teksten omvatten in zowel het Engels als Nederlands.

De Nikhef expostrip zal rond de zomer van 2023 in het atrium worden geplaatst nadat het gerenoveerde gebouw op het Amsterdam Science Park is opgeleverd.