Expostrip in Nikhef-gebouw nadert voltooiing

7 februari 2024

In het gerenoveerde gebouw op Science Park in Amsterdam is de opbouw gaande van een nieuwe in-huis expositie over het werk en onderzoeksonderwerpen van Nikhef.

De expositie wordt een uitstalling van onderdelen uit experimenten op het gebied van de astrodeeltjesfysica, van de detectoren op CERN tot apparatuur die op de bodem van de Middellandse zee wordt geplaats. Daarnaast vertelt de tentoonstelling in tekst en beeld het verhaal van de werkwijze van onderzoekers in de subatomaire fysica.

Daarbij is ook veel aandacht voor de innovatieve technieken die daarvoor nodig zijn en die mede op Nikhef worden ontwikkeld en gebouwd.

De expositie wordt geplaatst in het nieuwe centrale atrium van het Nikhef-gebouw, de Vertex genaamd. Hij zal deze en de komende weken geleidelijk worden voltooid, met nieuwe objecten die nog zullen arriveren. Op 29 februari wordt het nieuwe gebouw officieel geopend.

De Nikhef Expostrip is ontwikkeld door Nikhef is samenwerking met ontwerper Wiek Rozemond en tentoonstellingsbouwer LetterZ Design in Rijswijk. De tentoonstelling is bestemd voor bezoekers van het instituut en open dagen.

Bij de expositie is een website in ontwikkeling, waar gaandeweg meer achtergronden en verdieping bij de onderwerpen in de tentoonstelling te vinden zullen zijn.