Nieuwste editie van Nikhef-magazine DIMENSIES vol met persoonlijke verhalen

21 april 2022

De zevende editie van Nikhef-magazine DIMENSIES laat op persoonlijke manier zien hoe de ontdekking van het higgsdeeltje 10 jaar geleden mensen geïnspireerd heeft, en hoe het was om onderdeel uit te maken van een van de belangrijkste ontdekkingen in de wetenschap. Van de toenmalige directeur-generaal van CERN Rolf Heuer tot een middelbare scholier in Syrië die zo gefascineerd raakte door het nieuws dat hij nu voor het ATLAS-experiment werkt en zelf onderzoek doet naar de eigenschappen van het higgsdeeltje.

Ook nemen we een kijkje in het leven van Rende Steerenberg, de Nederlander die als hoofd van de operations group op CERN verantwoordelijk is voor de Large Hadron Collider.

In de voorjaarseditie van DIMENSIES vertellen ook vier high-tech bedrijven over hun ervaringen met de samenwerking met Nikhef. Al decennialang werkt Nikhef nauw samen met de industrie op het gebied van onderdelen van de volgende generatie deeltjesdetectoren, zwaartekrachtsgolfobservatoria en neutrinotelescopen.

Meer onderwerpen in editie 7:

  • ETpathfinder: Bouwen aan een proeftuin
  • GRAND: Antennes en een berg om neutrino’s te vangen
  • ATLAS-upgrade: Opbouw van de Inner Tracker begonnen
  • Nieuwe methodes voor inregelen interferometer-spiegels
  • De droom van: Jacco de Vries over een nieuwe natuurkracht

Het Nederlandstalige magazine Nikhef DIMENSIES verschijnt tweemaal per jaar en is bestemd voor belangstellenden binnen en buiten de wetenschap. Het blad is te downloaden als pdf, of te bekijken als bladerbare pdf (zie hierboven). Losse nummers zijn te bestellen bij communications@nikhef.nl.

DIMENSIES pagina met alle edities