Stan Bentvelsen lid Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen

5 maart 2015

Nikhef-directeur Stan Bentvelsen is benoemd als lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

De KHMW heeft als doel het bevorderen van de wetenschap en een brug slaan tussen wetenschap en samenleving. Het kent directeuren, leden en buitenlandse leden en werd opgericht op initiatief van een zevental vooraanstaande burgers van Haarlem, die de wetenschap wilden bevorderen, in 1752. Op dit ogenblik zijn er 350 directeuren en 450 leden. Z.M. Koning Willem-Alexander is protector van de Maatschappij.

Alexander Rinnooy Kan is voorzitter van de KHMW. In augustus 2014 bezocht Rinnooy Kan samen met een delegatie van de KHMW de LHC-experimenten ATLAS en LHCb, waar hij door onder andere Bentvelsen werd rondgeleid. Deze eerste buitenlandse excursie voor de KHMW werd als zeer boeiend en inspirerend ervaren door de leden.

Bentvelsen: “Het is mooi dat de KHMW nu een experimenteel deeltjesfysicus tot lid heeft benoemd. Ik vind het een eer, en een prachtige kans om de aandacht voor ons vakgebied verder te vergroten. Wat mij betreft komen de KHMW-leden die de reis in 2014 hebben gemist ook allemaal naar CERN.”

Bekijk de lijst van benoemingen voor 2015:
http://www.khmw.nl/actueel/benoemingen-2015/184

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wetenschapscommunicatie van Nikhef: e-mail / 020 5925075 / 592 2075