Netwerkconnectiviteit Amsterdam Science Park stijgt tot grote hoogte

10 april 2014

AMSTERDAM — 10 april 2014 — Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), Vancis en Nikhef gaan samenwerken. Equinix legt vanuit haar datacenter AM3 Amsterdam Science Park directe verbindingen (Premium CrossConnects) naar de carrierhotels Nikhef en Vancis Zo kunnen klanten zich rechtstreeks verbinden met 250 carriers. Het Amsterdam Science Park is de derde meest netwerkrijke locatie ter wereld. Door de samenwerking met Vancis en Nikhef verzilvert Equinix deze extreem hoge netwerkconnectiviteit en versterkt Amsterdam Science Park als dè internetconnectie hotspot in Europa.

Benutten van hoge netwerkdichtheid
Netwerken, internetknooppunten, content- en cloudleveranciers, en allerlei andere potentiële klanten en partners kunnen zich vanaf het Amsterdam Science Park rechtstreeks verbinden met de Europese digitale economie vanuit één datacenter. Dankzij de meeste netwerken, de belangrijkste internetknooppunten en de breedste keuze kunnen organisaties efficiënt verbinding leggen met de partner die hun behoefte aan netwerkcapaciteit het beste vervult. Hogere performance, lagere latency, kostenverlaging en nieuwe omzetmogelijkheden zijn op die manier binnen handbereik.

Vancis (97), Nikhef (130) en Equinix (23) bieden gezamenlijk toegang tot 250 carriers.

Reacties

Michiel Eielts, algemeen directeur Equinix Nederland: “Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing, maar lopen daarbij tegen een belangrijke randvoorwaarde aan: voor echt succesvolle en betrouwbare cloudtoepassingen, hebben ze veel netwerkconnectiviteit nodig. Binnen de datacenters van Equinix maken organisaties al gebruik van de vele netwerken in ons ecosysteem. Met de extra connectiviteit die Vancis en Nikhef bieden, ontstaat een nieuwe voedingsbodem voor het cloud ecosysteem. Waardevol voor cloudleveranciers én gebruikers.”

Eric Heemskerk, commercieel directeur Vancis: “Vancis heeft veel internationaal georiënteerde telecombedrijven, ISP’s en carriers als klanten. Zij kunnen door deze verbinding snel en eenvoudig diensten leveren aan klanten van Equinix. Wij zijn enthousiast over de komst van Equinix en hebben dit ook van het begin af aan ondersteund. Wij vinden het belangrijk  voor de positie van het Amsterdam Science Park dat er voldoende datacenter capaciteit is. Door de samenwerking komt er een capaciteit beschikbaar voor groei en om de positie van het Amsterdam Science Park te versterken."

Arjen van Rijn, instituutsmanager Nikhef: “Al ruim twee decennia vervult Nikhef een rol bij de huisvesting van telecompartijen en ISP’s. In die periode heeft zich in ons relatief kleine datacenter een grote variëteit aan nationale en internationale klanten gevestigd. Wij zijn daarom blij met de komst van Equinix in het Amsterdam Science Park, zodat onze klanten nog meer alternatieven hebben voor het huisvesten van extra apparatuur."

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), verbindt meer dan 4.400 bedrijven rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken ter wereld. Vandaag de dag maken bedrijven gebruik van Equinix interconnectie-platform in 31 strategische markten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en Azië en Oceanië. www.equinix.com.

Over Vancis

Vancis BV is sinds 2008 actief als aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten. Vancis is een jong bedrijf maar heeft toegang tot meer dan veertig jaar ervaring in de ICT branche middels een technology transfer contract met SURFsara. Vanuit de duurzaam ingerichte datacenters in Amsterdam en Almere biedt Vancis value-for-money, 24×7-continuïteit en state of the art beveiliging. Vancis biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van connectiviteit en is een van de locaties van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Vancis is sterk in datacenter services, cloud services, managed services, big date en technisch applicatiebeheer. Vanuit onze wetenschappelijk labs werken we voortdurend aan nog betere dienstverlening, onder meer op het gebied van Sector Clouds en High Performance-computing. Het Vancis-team bestaat uit circa 145 enthousiaste medewerkers, verspreid over de twee locaties.

Over Nikhef
Nikhef, het Nationaal instituut voor subatomaire fysica, heeft als missie het onderzoek op het gebied van (astro)deeltjesfysica. Als een not-for-profit, neutrale en onafhankelijke organisatie heeft Nikhef een lange traditie in de ontwikkeling van het internet en van geavanceerde gedistribueerde computing en dataverwerking. Sinds midden jaren negentig is Nikhef een colocatie voor leden van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Een substantieel deel van het AMS-IX verkeer vindt plaats via de Nikhef-locatie.  Ook andere internet exchanges zijn bij Nikhef gevestigd, zoals NL-ix, evenals enkele essentiële internet services zoals een any-cast K-root server van RIPE NCC, een F-root server van ISC and enkele top level domain servers.