SPARKS! Serendipity Forum op CERN

26 augustus 2021

CERN lanceert op 17 en 18 september een jaarlijks tweedaags multidisciplinair wetenschappelijk innovatieforum en publieksevenement. Sparks!, het serendipity forum bij CERN, zal gerenommeerde wetenschappers uit diverse vakgebieden over de hele wereld samenbrengen met beleidsmakers, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, filantropen, ethici en het publiek om een nieuwe, veelzijdige aanpak te bieden voor enkele van de grote vragen van onze tijd.

Het doel? Het stimuleren van een nieuwe gemeenschap en het ontwikkelen van een platform om innovatie te stimuleren in kwesties met betrekking tot wetenschap, technologie, engineering en wiskunde die relevant zijn voor de maatschappij, en om de missie van CERN om vrede in de wetenschap te brengen, te bevorderen.

Sparks! zal beginnen met een cyclus van drie pilotevenementen van 2021 tot 2023, elk gericht op één thema om het concept te testen. De ervaring die met deze cyclus wordt opgedaan, zal leiden tot een jaarlijks evenement waarbij elk jaar meerdere thema’s aan bod komen. Het evenement zal een vlaggenschip worden voor de nieuwe Science Gateway van CERN, die volgens de planning in 2022 zijn deuren voor het publiek zal openen.

Het thema van de eerste editie is toekomstige intelligentie.

Lees meer op de SPARKS! website.

Bekijk de lanceringsvideo: