Ronald Blinderman overleden

12 april 2021

Op vrijdag 26 maart is onze collega Ronald Blinderman overleden. Nikhef-directeur prof.dr. Stan Bentvelsen heeft dit droevige nieuws gedeeld met alle medewerkers in het lab.

Ronald Blinderman werkte sinds 2017 bij Nikhef op de afdeling Computer Technologie bij de Helpdesk. Ronald heeft daar talloze mensen uit het instituut geholpen met hun vragen en problemen op ICT gebied. Dat deed hij op zijn kenmerkende vriendelijke en open manier, altijd in voor een persoonlijk praatje, waardoor hij al heel snel bekend en geliefd werd binnen het instituut.

Voor de directe collega’s was Ronald een bijzonder prettig persoon om mee samen te werken. Graag liep hij bij anderen langs om over werkzaamheden te overleggen, uiteraard op zijn betrokken en persoonlijke wijze, waarbij hij het doel niet uit het oog verloor en zorgde dat het werk werd uitgevoerd.

Naast zijn werkzaamheden voor de CT Helpdesk heeft Ronald voor de afdeling Communicatie bij evenementen gefotografeerd en geholpen met het maken van grafisch materiaal. Zijn foto’s van vele collega’s voor het online telefoonboek mogen niet onvermeld blijven; de informele maar krachtige stijl van die foto’s zijn niet alleen heel herkenbaar, maar zullen nog lang een tastbare herinnering aan Ronald vormen.

Ronald was al enige tijd ziek, maar bleef betrokken bij en geïnteresseerd in de gang van zaken bij Nikhef. Hij is, uiteindelijk veel sneller dan verwacht, overleden in het bijzijn van zijn twee dochters en echtgenote. Ronald Blinderman zal enorm worden gemist binnen Nikhef.