Nikhef-onderzoeker Daniel Campora wint LHCb’s ‘Early Career Scientist Award 2020’

18 juni 2020

Nikhef-onderzoeker Daniel Campora (LHCb) heeft de ‘Early Career Scientist Award 2020’ van de LHCb-collaboratie ontvangen. Hij deelt zijn prijs met Dorothea Vom Bruch. Zij ontvingen de prijs voor het samen leiden van de bijzondere inspanningen die ervoor zorgden dat Allen, een HLT1 trigger volledig geïmplementeerd op GPU’s, kon worden opgeleverd. Het project startte begin 2018 en werd recentelijk geïmplementeerd.

“Het is een grote eer om deze prijs te krijgen als waardering voor mijn werk in het Allen-project. Wat begon als een demonstratie van een technologie is uitgegroeid tot een technologisch geavanceerde software; uiteindelijk een collaboratie-brede inspanning binnen LHCb. We zoeken de grenzen van de techniek op in de zoektocht naar nieuwe fysica en het voelt fantastisch om daar onderdeel van te zijn. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!”

Allen is een HEP-software raamwerk met ondersteuning voor heterogene modellen zoals graphics processing units (GPU’s). Gedurende de afgelopen twee jaar zijn tientallen algoritmes ontwikkeld en geoptimaliseerd. Dit zorgt ervoor dat LHCb vanaf 2021 GPU’s kan gaan gebruiken.