Beperkte open dag Nikhef groot succes

5 oktober 2022

Afgelopen zaterdag 1 oktober opende Nikhef enkele van zijn deuren tijdens de Amsterdam Science Park Open Dag 2022. Enkele deuren, omdat het Nikhef-gebouw momenteel een zeer uitgebreide renovatie ondergaat die midden-2023 klaar moet zijn.

Ondanks de kleinere schaal was er enorm veel te doen en te leren. Nikhef’s enthousiaste onderzoekers en PhD-studenten stonden klaar om vragen te beantwoorden over het Nikhef-onderzoek in de (astro)deeltjesfysica. Er was een hoek volledig gericht op het zwaartekrachtsgolvenonderzoek bij Virgo in ItaliĆ«. De onderzoekers van KM3NeT namen bezoekers op rondleiding langs de DOM’s, de onderdelen van de grootse neutrinodetector die momenteel geplaatst wordt in de Middellandse Zee. Daarnaast was er voor de kleine bezoekers ook veel te doen: 3D-brillen maken, koekjes maken met de onderzoekers van LHCb en ook de snoepgroeimachine was weer een groot succes.

Hieronder een sfeerimpressie. Wij hopen iedereen volgend jaar te kunnen ontvangen in ons prachtig gerenoveerde gebouw!

De Open Dag van Amsterdam Science Park vindt elk jaar plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap (eerste weekend van oktober) en is een samenwerking van Nikhef, AMOLF, CWI, SurfSARA, UvA, AUC & NLeSC. Meer informatie over de rest van de instituten vindt u op de website van Amsterdam Science Park.