Nationaal Wetenschapsfestival Expeditie NEXT

2019-05-02 11:00 | 2019-05-02 23:30

Tijdens Expeditie NEXT – hét Nationale Wetenschapsfestival  kan iedereen 10 uur lang wetenschap beleven in en rondom de Maassilo in Rotterdam!

Beleven? Ja, want overdag kunnen kinderen en hun (groot)ouders duizend-en-een vragen stellen aan o.a. André Kuipers, Dylan Haegens, Diederik Jekel en wetenschappers uit heel Nederland, op leerzame expedities gaan, mini-colleges bezoeken, wetenschapsdocumentaires kijken met een bak popcorn in de hand en op de Science Fair verwonderlijke proefjes doen.

In de avond kunnen volwassenen in Club Now&Wow in bed kruipen met Eveline van Rijkswijk en jonge wetenschappers en talkshows bijwonen van New Scientist en de Universiteit van Nederland. Ze ontdekken  de toekomst van liefde met daten met Robots of op basis van DNA en experimenteren in City Lab met de stad van de toekomst. Ook kunst en wetenschap komen samen met optredens van o.a. Jacco Gardner.

Nikhef-onderzoeker Ivo van Vulpen tredt tijdens het avondprogramma op in

New Scientist Live #3, ‘Ik ben klein, jij bent groot’, 22:00 – 22:35, Club Now&Wow:

Met de allergrootste experimenten zoomen we in op de allerkleinste deeltjes. Was de ontdekking van het higgsdeeltje in 2012 het eerste signaal voor een oogstperiode van de fundamentele natuurkunde? Gaan grote vragen over donkere materie, botsende zwarte gaten en de herkomst van ons heelal de komende jaren beantwoord worden?

Martijn van Calmthout van Nikhef modereert de drie talkshows van New Scientist Live samen met Joris Janssen.

Bron: Expeditie NEXT: Hét Nationale Wetenschapsfestival – powered by NWA