Dutch CERN Teacher Programme

2023-11-29 19:00 | 2023-12-03 11:00

Jaarlijks organiseert Nikhef samen met CERN het ‘Dutch CERN Teacher Programme’. Dit 4-daagse programma biedt natuurkundedocenten de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan CERN. Er zijn Nederlandstalige lezingen en rondleidingen, gegeven door wetenschappers die werkzaam zijn op CERN.

Het Dutch CERN Teacher Programme maakt het mogelijk om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de deeltjesfysica. Wetenschappers zullen u vertellen over de laatste methodes die worden gebruikt in zowel de theorie als de techniek.

Het Dutch CERN Teacher Programme wordt jaarlijks in het najaar georganiseerd. In 2023 vindt het programma plaats (onder voorbehoud) van woensdag 29 november t/m zondag 3 december.

Voor wie?
Dit programma is bedoeld voor natuurkundedocenten van de bovenbouw Havo en VWO.

Kosten
CERN en Nikhef nemen een groot deel van de kosten van dit programma voor hun rekening. Wij vragen echter van alle deelnemers een eigen bijdrage voor verblijf (in het CERN-hostel) en het vervoer. De eigen bijdrage bedraagt rond de 350 euro. De kosten van maaltijden zijn voor eigen rekening, evenals excursies buiten het programma.

Aanmelden

In 2023 zal het Dutch CERN Teacher Programma plaatsvinden (onder voorbehoud) van woensdag 29 november t/m zondag 3 december.

U kunt zich hier inschrijven.

Wij ontvangen vaak meer aanmeldingen dan wij kunnen plaatsen. Pas wanneer u hierover van Nikhef bericht hebt gekregen, bent u ook daadwerkelijk zeker van een plek in het programma.
Wij kunnen uw inschrijving pas na de zomervakantie in september of oktober bevestigen.

Nikhef hecht veel waarde aan de privacy van zowel haar medewerkers als van haar bezoekers en gebruikers. Als we u om uw persoonlijke gegevens vragen, gaan we daar zorgvuldig mee om: u leest er alles over in deze privacyverklaring.

Meer informatie
Wilt u nog een beter beeld van wat u te wachten staat in Genève? Lees hier de blog van een deelnemer van 2017, en hier die van een deelnemer uit 2016. Het programma van 2022 vindt u hier. Meer informatie over het CERN programma vindt u hier.