Bessensap 2020

2020-06-12 09:00 | 2020-06-12 18:00

Bessensap 2020 wordt een online event. Meer informatie op NWO.nl: Bessensap 2020

Op vrijdag 12 juni is het zover, Bessensap 2020! Dit jaar bestaat het evenement 20 jaar en dat willen we groots vieren met ruim 350 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers. Hierbij staat het uitwisselen van kennis en netwerken centraal. Dit is jouw kans om je onderzoek onder de aandacht te brengen bij de wetenschapsjournalisten.

Jouw verhaal op Bessensap?

Heb je een maatschappelijk relevant onderzoek en een nieuwswaardig onderzoeksresultaat? Dan is dit jouw kans om je onderzoek onder de aandacht te brengen bij de wetenschapsjournalistiek. Meld je vóór woensdag 18 maart 2020 aan voor het geven van een presentatie op Bessensap!

Voor wie?

We dagen onderzoekers van alle niveaus uit een voorstel in te dienen: zowel onderzoekers die hun sporen in de wetenschap hebben verdiend als jonge onderzoekstalenten. Ook onderzoekers die niet door NWO gefinancierd worden, zijn van harte uitgenodigd een voorstel te doen. Het is de bedoeling dat jouw presentatie een actuele, nieuwswaardige en mediagenieke insteek heeft. Denk bijvoorbeeld aan een recent of binnenkort te verwachten resultaat, verrassende inzichten of een nieuwe onderzoeksrichting.

Er mag uiteraard geen embargo op liggen.

De selectie

Uit de inzendingen selecteren we een gevarieerd aanbod van de meest mediagenieke / nieuwswaardige onderzoeken voor het geven van een presentatie. Daarbij kijken we ook of je het verhaal goed over de bühne weet te krijgen. Daarom vragen we je een kort filmpje te uploaden (max. 2 minuten) waaruit je presentatievaardigheden blijken. Dat mag ook een linkje naar een bestaand filmpje zijn (bijv. YouTube).

Onderzoeken die niet geselecteerd worden, zullen op een andere manier onder de aandacht gebracht worden. Je inzending is dus nooit voor niets.

De presentatie

Een onderzoekspresentatie op Bessensap duurt 15 minuten, daarna is er 5 minuten voor vragen en debat met de zaal. De presentatie moet voor geïnteresseerde leken te volgen zijn en we willen je vragen na te denken hoe je tijdens je presentatie de mediagenieke waarde van je boodschap zo goed mogelijk kan uitlichten.

Aanmelden

Voel jij je aangesproken? Meld je dan uiterlijk woensdag 18 maart hier aan. Midden april maken wij bekend welke presentaties in het programma worden opgenomen.

Wil je als bezoeker naar Bessensap?

Inschrijven voor Bessensap als bezoeker is nu nog niet mogelijk. Zodra de inschrijving geopend is, laten we dit weten via de website, de NWO-nieuwsbrief en Twitter.

Vragen?

Heb je nog vragen, mail dan met Dennis Hoencamp of Sharmila Karia via bessensap@nwo.nl.

Graag tot 12 juni!

De organisatie van Bessensap
Bessensap wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN).