24-09-2010: Europese Nacht van de Onderzoeker met o.a. Nikhef sprekers

30 augustus 2010

Interventies in het hart met biologisch afbreekbare stents, de deeltjesversneller in Genève, kernfusie als mogelijke oplossing voor het energieprobleem en sterren kijken met de grote radiotelescopen in de wereld. Dit zijn de onderwerpen van BEST (Being a European Scientist Today), een evenement dat het Erasmus MC tijdens de Europese Nacht van de Onderzoeker presenteert in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. Via live verbindingen komt contact tot stand met toponderzoeksinstituten in Europa. Nederlandse experts van onder meer Nikhef en FOM Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen geven toelichting.

Wetenschappelijk onderzoek is een internationaal bedrijf. Het Erasmus MC, Nikhef en FOM nemen hierin vooraanstaande posities in, die zowel zijn gebaseerd op individuele prestaties als op samenwerking tussen personen en organisaties. Dit betekent dat wetenschappelijk onderzoek prachtige kansen biedt voor een internationale carrière: in het wetenschappelijk onderzoek in Nederland vind je onderzoekers van over de hele wereld; Nederlanders op hun beurt werken mee aan onderzoeken in vele landen.

Op vrijdag 24 september 2010 brengt BEST Europees toponderzoek naar het centrum van Rotterdam. Het evenement legt live verbindingen met toponderzoeksinstituten in Europa, waarbij Nederlandse experts toelichting geven. Het programma start om 17.00 uur met het laatste nieuws van de deeltjesversneller van CERN in Genève en eindigt om 00.30 op de Zuidpool waar een observatorium staat dat het op de aarde vallen van neutrino’s uit de ruimte meet.

Vanuit Nikhef gaan Ivo van Vulpen en Tristan du Pree de live verbindingen met CERN commentariëren.

Zie voor meer informatie en inschrijven: www.nachtvandeonderzoeker.eu