21-02-2012: PhD defense Reinier de Adelhart Toorop @ RUL

21 februari 2012

Promotiebericht
Nikhef, 14-02-2012

A flavour of family symmetries in a family of flavour models

Reinier de Adelhart Toorop, promovendus aan het Nikhef, verdedigt zijn proefschrift dinsdag 21 februari 2012 aan de Universiteit van Leiden.

Alle bekende materie is opgebouwd uit atomen. Elk atoom is op te bouwen uit slechts drie elementaire deeltjes: het elektron dat om de kern draait en de up- en downquarks die samen de protonen en neutronen van de kern vormen. Er bestaan echter nog extra elementaire deeltjes naast deze drie. Zo heeft het elektron nog twee zwaardere broertjes, het muon en het tau deeltje en zijn er naast up- en down- ook nog strange-, charm-, bottom- en topquarks. Dit  voorkomen van elementaire deeltjes in drie ‘generaties’  is in het Standaardmodel van de deeltjesfysica een experimenteel gegeven, maar wordt niet verklaard vanuit een dieper principe. In theorieen waar het Standaardmodel wordt uigebreid met een ‘familiesymmetrie’ is dit wel het geval en kunnen bovendien patronen in de massa’s van de elementaire deeltjes beschreven worden. In mijn proefschrift heb ik gekeken naar een aantal verschillende implementaties van modellen met familesymmetrie en de experimentele gevolgen hiervan.

Reinier de Adelhart Toorop: A flavour of family symmetries in a family of flavour models (pdf)

De promotie vindt plaats op dinsdag 21 februari, om 15.00 in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. (Lekenpraatje om 14.00 uur)

Promotor: Prof. dr. Jan-Willem van Holten (Nikhef en Universiteit Leiden)
Co-promotor: Dr. Federica Bazzocchi (SISSA, Trieste, Italiƫ)

Contact Reinier de Adelhart Toorop