Boek Van Vulpen gaat overzees

9 July 2018

“Ik kan mijn boek nu met de hele wereld delen.” Deeltjesfysicus Ivo van Vulpen is trots nu Yale University Press zijn boek De melodie van de natuur vertaalt naar het Engels. De vertaalrechten voor het Kroatisch zijn gekocht door het Kroatische TIM Press.

Het boek De melodie van de natuur verscheen in maart 2018. Op dit moment ligt de derde druk in de winkels. Ivo van Vulpen schrijft over de zoektocht naar de kleinste bouwstenen van de natuur. Het is een spannend avontuur, waarin het de wetenschap lukt om steeds dieper door te dringen in deze mysterieuze wereld.

Van Vulpen is blij dat zijn boek een breder publiek krijgt. “Ik wil de schoonheid van deze wondere wereld graag laten zien.” Hij vindt het fantastisch dat zijn boek naar het Engels wordt vertaald. “Nu kan ik het met de hele wereld delen. Ik vind het geweldig dat collega’s bij CERN mijn boek nu ook kunnen lezen.”

Van Vulpen
Ivo van Vulpen is deeltjesfysicus werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam en Nikhef. Hij geeft graag publiekslezingen over fundamentele natuurkunde en zijn onderzoek bij de deeltjesversneller bij het CERN-laboratorium in Genève. De melodie van de natuur is zijn eerste boek.

Uitgevers
Yale University is een prestigieuze Amerikaanse wetenschappelijk uitgever van een van de topuniversiteiten in de wereld. TIM Press is een Kroatische uitgeverij van hoofdzakelijk non-fictie en gespecialiseerde uitgaven.

Meer informatie
Atlas Contact: De melodie van de natuur
Nieuwsbericht Atlas Contact over de vertaalrechten: Atlas Contact