Nationaal instituut voor subatomaire fysica

Dutch CERN Teacher Programme

Jaarlijks organiseert Nikhef samen met CERN het 'Dutch CERN Teacher Programme'. Dit 4-daagse programma biedt docenten natuurkunde de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan CERN. Er zijn Nederlandstalige lezingen en rondleidingen, gegeven door wetenschappers die werkzaam zijn op CERN.

Het Teacher Programme maakt het mogelijk om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de deeltjesfysica. Wetenschappers zullen u vertellen over de laatste methodes die worden gebruikt in zowel de theorie alswel de techniek.

Het Dutch Teacher Programme wordt jaarlijks in het najaar georganiseerd. In 2016 vindt het programma plaats van 23 t/m 26 oktober. Hieronder kunt u zich hiervoor aanmelden via een webformulier.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor natuurkunde docenten van de bovenbouw Havo en VWO.

Kosten

CERN en Nikhef nemen een groot deel van de kosten van dit programma voor hun rekening. Wij vragen echter van alle deelnemers een eigen bijdrage voor het vervoer per vliegtuig (vlucht uitgevoerd door Easyjet o.b.v. handbagage) en verblijf (in het CERN hostel).

De kosten van maaltijden zijn voor eigen rekening, evenals excursies buiten het programma.

Aanmelden

Het aantal beschikbare plekken is reeds gevuld. Aanmelden voor het Dutch CERN Teacher Programme is niet meer mogelijk.

International CERN Teacher Programme (zomervakantie)

CERN biedt een uitgebreider en internationaal alternatief van bovenstaand programma aan: het High School Teacher Programme. Dit programma wordt ieder jaar in de zomervakantie georganiseerd en duurt 3 weken. Het is een programma waaraan docenten vanuit de hele wereld mee kunnen doen. Om deze reden zal het gehele programma in het Engels zijn.

Voor meer informatie over het High School Teacher Programme of waneer u zich hiervoor wilt aanmelden kunt u terecht op de CERN website.