Nationaal instituut voor subatomaire fysica

Nikhef organiseert en is actief betrokken bij een groot aantal educatie en outreach activiteiten op het gebied van deeltjes- en astrodeeltjesonderzoek.

Educatie

Van het basisonderwijs tot de universiteit: onze onderzoekers zetten zich overal in om leerlingen, studenten en leraren enthousiast te maken voor deeltjes- en astrodeeltjesonderzoek.

  • Activiteiten voor het basisonderwijs >>
  • Activiteiten voor het voortgezet onderwijs >>
  • Studeren op universitair niveau >>
  • Promoveren op Nikhef >>
  • De Onderzoeksschool Subatomaire Fysica (PhD’s en Master) >>
  • Stagemogelijkheden op Nikhef >>


Outreach

Open Dag
Nikhef houdt jaarlijks in oktober een Open Dag. Ook de andere wetenschappelijke instituten op het Amsterdam Science Park (UvA/FNWI, SARA, CWI en AMOLF) openen dan hun deuren. Geïnteresseerde kinderen en volwassenen kunnen de hele middag binnenlopen voor proefjes, demonstraties en lezingen.            
Lees meer >>

Bezoek Nikhef
Groepen kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan Nikhef op een vrijdagmiddag. Dit bezoek bestaat uit een college, film en rondleiding.
Lees meer >>

Lezing op locatie
Het is mogelijk om een lezing op locatie door één van onze wetenschappers of technici in huis te halen. Geef aan waarover u een lezing zou willen organiseren en voor welke doelgroep. In overleg kunnen we dan een mooi programma maken.
Lees meer >>

Openbare lezingen
Onze onderzoekers vertellen het hele jaar door over hun onderzoek, voor science cafés, musea en wetenschappelijke instellingen.
Zie de meest actuele lezingen op het programma >>

Meer informatie
We zijn altijd bereid om aanpassingen voor nieuwe of specifieke doelgroepen te doen, dus neem contact op als u iets wilt wat niet op de lijst staat!