BLOG Lex Greeven: Ik raak wel een beetje Zoommoe soms

3 mei 2020

Sinds ik vanuit thuis werk is het aantal online besprekingen flink toegenomen. Dat is niet zo gek natuurlijk, je kan immers niet meer zomaar bij een collega binnenlopen. Op zich is het voor mij niks nieuws, binnen de deeltjesfysica is een groot deel van de besprekingen eigenlijk altijd al online.

Bij de grote experimenten werken we samen met universiteiten en onderzoeksinstituten over de hele wereld, de LHCb collaboratie bestaat bijvoorbeeld uit meer dan 1400 leden van 84 instituten uit 19 verschillende landen. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk geen andere optie is om elkaar te spreken!

Normaal staan er per week een paar van dit soort meetings gepland, tegenwoordig komt daar ook nog het overleg met Nikhef collega’s bij, de online koffie pauzes, het online lesgeven en eventueel nog Zoom lezingen en concerten die vanuit Nikhef georganiseerd worden.

Soms raak ik er een beetje “Zoom-moe” van, maar het is wel heel fijn om met collega’s in contact te blijven! Het thuiswerken is inmiddels ook de normaalste zaak van de wereld geworden, sommige dagen werk ik lekker door, andere dagen gaat het met wat meer moeite.

Door de vele avondwandelingen de afgelopen weken ken ik mijn buurt ook een stuk beter! Vanuit Nikhef worden er momenteel voorbereidingen getroffen voor het “anderhalvemeterwerken”, zodat het instituut goed voorbereid is als de maatregelen versoepeld worden.

Langzamerhand lijkt er licht aan het eind van de “lockdowntunnel” te komen, maar we moeten nog even volhouden! Wie weet schrijf ik een van mijn volgende blogposts dan weer vanuit mijn kantoor op Nikhef…

Andere blog posts van Lex:

BLOG Lex Greeven: Elke dag even noteren wat ik heb gedaan
BLOG Lex Greeven: Ik geef nu online het vak dat ik vier jaar geleden zelf volgde
BLOG Lex Greeven: eind van de dag thuis sporten alsof ik naar huis fiets
BLOG Lex Greeven: Kantoor aan de overkant van mijn woonkamer
BLOG Lex Greeven: Wat ik op feestjes vertel over mijn werk
WEBLOG Koffie en drie pannen pasta: LHCb-hackathon op CERN