BLOG Lex Greeven: eind van de dag thuis sporten alsof ik naar huis fiets

6 april 2020

Deze maandag begint de vierde week van het thuiswerken. Wat in het begin raar was, begint nu zo langzamerhand normaal aan te voelen. Tot nu toe lukt het me om een normaal werkritme aan te houden.

Als afsluiter van de werkdag doe ik aan sport, samen met mijn vriendin en fitness-video’s op Youtube. Dat is meteen ook een soort vervanging van het naar huis fietsen, voorheen zo gewoon. Zoiets helpt met het gescheiden houden van werk- en privétijd, wat soms lastig kan zijn als je kantoor ook je huiskamer is.

En ondanks alles gaat de fysica door en werken we verder aan onze analyse. Gelukkig kan dit allemaal vanuit huis, zolang ik een computer met internet heb kan ik mijn werk doen. Sommige dagen zijn productiever dan andere, maar het belangrijkste is dat ik ‘gewoon’ door kan werken aan mijn onderzoek.

Online communicatie is momenteel erg belangrijk, het zorgt ervoor dat ik ook nu nog contact kan hebben met mijn begeleiders en collega’s. Minimaal één keer per week videobel ik mijn begeleider over hoe het met me gaat en hoe mijn werk ervoor staat. Hierdoor blijven we in contact en spreken we elkaar, toch net iets fijner dan een email.

Daarnaast zie ik mijn collega’s iedere dag bij onze online koffiepauzes en chat ik met mijn mede-analisten via het chatplatform van CERN. Dit werkt prima en als er toch behoefte is aan meer discussie, is videobellen altijd mogelijk. Zo nodig vanuit de slaapkamer op bed, als mijn partner ook een meeting heeft.

Vanuit Nikhef worden er ook online evenementen georganiseerd. Zo is er wekelijks online op vrijdag een lezing, worden er lunchpraatjes georganiseerd of geeft een van de Nikhef medewerkers vanuit thuis een Zoom-lunchconcert. Zelfs de vrijdagmiddagborrel is inmiddels digitaal!

Dit alles zorgt ervoor dat ik toch nog verbonden blijf met mijn collega’s en geeft het gevoel dat we er allemaal niet alleen voor staan.

 

Andere blog posts van Lex:

BLOG Lex Greeven: Elke dag even noteren wat ik heb gedaan
BLOG Lex Greeven: Ik raak wel een beetje Zoommoe soms
BLOG Lex Greeven: Ik geef nu online het vak dat ik vier jaar geleden zelf volgde
BLOG Lex Greeven: Kantoor aan de overkant van mijn woonkamer
BLOG Lex Greeven: Wat ik op feestjes vertel over mijn werk
WEBLOG Koffie en drie pannen pasta: LHCb-hackathon op CERN