BLOG Lex Greeven: Één dag per week naar kantoor is een welkome verandering

14 juni 2020

LHCb-promovendus Lex Greeven houdt een tweewekelijks weblog bij over zijn werk binnen het experiment en over zichzelf, thuis vanwege de coronacrisis. Deze week: Langzaamaan alles weer wat ‘normaler’.

Sinds vorige week zit Nikhef in de volgende fase van heropening: werknemers mogen weer 1 à 2 keer per week naar kantoor, natuurlijk met inachtneming van speciale coronaregels. Zo zijn er eenrichtingslooproutes aangegeven in het gebouw en mag er per werkkamer maar 1 persoon tegelijkertijd aanwezig zijn. Ook de kantine blijft vooralsnog gesloten, maar de mogelijkheid bestaat om een dag van tevoren een lunch te bestellen en die af te halen binnen een aangegeven tijdslot. De koffieautomaat is gelukkig wel open, maar gezellig samen met collega’s koffiedrinken zit er nog even niet in.

Één dag per week naar kantoor is een welkome verandering. Ik begin te merken dat het thuiswerken minder productief is geworden de laatste paar weken, het begint toch zijn tol te eisen. Hopelijk zorgt de afwisseling van kantoor en thuiswerken voor een verbetering, in ieder geval is het een verandering van werkomgeving en meer sociaal contact. Zoom-koffiepauzes zijn leuk, maar elkaar persoonlijk spreken is toch nét even anders.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen zijn er gelukkig ook positieve dingen. Zo heb ik voor het eerst sinds 3 maanden een biertje kunnen drinken met mijn collega’s en kon ik mijn ouders weer bezoeken. Langzaamaan lijkt alles weer wat “normaler” te worden, maar ik weet ook dat dit zo weer anders kan zijn. Voor nu ben ik blij dat ik weer naar kantoor mag, zij het maar 1 dag per week!