Nationaal instituut voor subatomaire fysica

Over het Nikhef-CERN Business Incubation Center (BIC)

Het Nikhef-CERN Business Incubation Center (BIC) is een samenwerking tussen het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (Nikhef) en CERN (European Organization for Nuclear Research) in Genève.

Het BIC richt zich op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten uit technologie, die oorspronkelijk is ontwikkeld ten behoeve van de (astro)deeltjesfysica. Het BIC biedt toegang tot technologieën, expertise en IP (intellectual property) van CERN en Nikhef. Samen met onze partners bieden we een omgeving, waarin bedrijven kunnen groeien van technisch concept naar marktrealisatie, van start-up naar bloeiend bedrijf.

Onze partners zijn:

* P2IP b.v.: de holdingmaatschappij van FOM (Nikhef, AMOLF) en 1&12 Ventures IP, van waaruit deelnemingen in start-ups met onze technologie kan plaatsvinden.

* Amsterdam Venture Lab: de incubator voor kennisinstellingen in Amsterdam: het ondersteunt wetenschappers, studenten, faculteiten en specialisten in het bouwen van een succesvolle onderneming in iedere fase van de start-up.

* Innovation Exchange Amsterdam: de gecombineerde TTO-activiteiten van de beide Amsterdamse universiteiten (UvA, VU) en de universitaire medische centra (AMC en VUmc).  Innovation Exchange Amsterdam biedt adviezen en diensten op het gebied van valorisatie, business development, IP en contractzaken, subsidies, netwerkevents, trainingen en beschikt over een netwerk van valorisatiepartners.