Master

Nikhef biedt samen met de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit een Engelstalige masteropleiding ‘Particle and Astroparticle Physics’ aan.
Studenten van de Universiteit van Utrecht, de Universiteit Twente, Universiteit Groningen en de Radboud Universiteit kunnen het programma onderdeel maken van hun masteropleidingen Experimental Physics (UU), Applied Physics (UT), Physics (RUG) of Natuur- en Sterrenkunde (RU).

Het programma behandelt de kleinste bouwstenen van materie. Wat zijn deze en welke krachten werken er op deze deeltjes? Waarom bestaat ons universum uit materie en niet uit anti-materie? Tijdens de master doe je ook een onderzoek, dat bij Nikhef plaats kan vinden en bij CERN in Genève.

Meer informatie:
Masteropleiding Particle and Astroparticle Physics van de UvA/VU
Masteropleiding Experimental Physics van de UU
Masteropleiding Natuur- en Sterrenkunde Radboud Universiteit
Masteropleiding Applied Physics van de Universteit Twente
Masteropleiding Physics van de Universiteit Groningen

Onderzoeksprojecten
Afhankelijk van hun interesse kunnen studenten het onderzoeksproject voor hun masteropleiding uitvoeren bij een van de onderzoeksgroepen van het Nikhef in Amsterdam, Utrecht of Nijmegen – of bij de theorieafdeling van het instituut. Ook kan een masterstudent zich meer specialiseren in onderzoek bij detector R & D.

Contact: Patrick Decowski